Veilig Werken, Veilig Thuis.

Veilig werken, Veilig thuis.

Onze bedrijfsslogan is voortgekomen uit een toolbox-meeting die is gegeven door Herrie Veringa. Deze toolbox werd gegeven op verzoek van een directielid die Herrie ontmoet had bij een congres over veiligheid. De werknemers van zijn bedrijf hadden niets op met veiligheid en lapten regels en voorschriften stelselmatig aan hun laars.

De Toolbox was heel erg kort :

“Wie van jullie heeft vanochtend zijn brood gesmeerd, de partner een kus gegeven en gezegd “Vandaag kom ik niet meer thuis schat, want ik overlijd op mn werk”  ?

Hierop volgde geen antwoord en wat gelach !

“Vorig jaar zijn er meer als 30 mensen overleden tijdens de uitvoering van hun werk, geen van deze mensen heeft zijn/haar brood gesmeerd, de partner een kus gegeven en gezegd “Vandaag kom ik niet meer thuis schat, want ik overlijd op mn werk”.

Na deze verklaring werd het akelig stil, blijkbaar kwam de boodschap over !

We werken om geld te genereren om leuke dingen te kunnen doen, dan moeten we er wel voor zorgen dat we veilig en gezond (kunne) werken om die leuke dingen ook nog te kunnen gaan doen. Deze verantwoording ligt niet alleen bij de werkgever, maar ook wel degelijk bij de werknemer. Wij zijn de laatste in de lijn van beslissers om aan de slag te gaan. Vergeet bij het uitvoeren van de LMRA ook niet de eventuele nabestaanden, waarom zou een verzekeringsmaatschappij uitkeren aan je partner en overige nabestaanden, als jijzelf niet de vereiste en beschikbare veiligheidsmaatregelen hebt getroffen en/of gebruikt !!